Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Zowel Adrian Martha als Judrin Martis is gisteren - conform de eis van het Openbaar Ministerie - tot een levenslange celstraf veroordeeld.

hatozaak1

Het tweetal opende vorig jaar op de avond van 15 juli het vuur op luchthaven Hato waardoor Jais Juliana en Shantley Arnhem zijn overleden en verschillende andere onschuldige bijstanders gewond zijn geraakt.
De schietpartij was het gevolg van een vete tussen de No Limit Soldiers - waar Martha en Martis lid van zijn - en de gang van Buena Vista waar Juliana en Arnhem bijhoorden.
Raily Bart, die op de bewuste avond in juli 2014 de vluchtauto heeft bestuurd, is gisteren door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Renaldo Martina en Gyvency Maria - beiden schuldig bevonden aan medeplichtigheid - zijn gisteren veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk veertien en twaalf jaar.
Inmiddels zijn Martis en Martha voor hun eigen veiligheid naar Nederland gebracht waar zij - in ieder geval een deel van - hun straf zullen uitzitten. Zij wensten niet terug naar Curaçao te komen om aanwezig te zijn toen gisteren het vonnis werd uitgesproken.
Hoewel het Openbaar Ministerie twee weken de tijd heeft om in hoger beroep te treden, gaf OM-woordvoerder Norman Serphos gisteren te kennen dat de officier van justitie belast met deze zaak had aangegeven dit in eerste instantie niet te zullen doen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).