Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering heeft formeel aan het lokale bedrijf EcoVision de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de groene smurrie waar bewoners van onder andere Wishi/Marchena, Boka en Julianadorp last van hebben.
Dat heeft verantwoordelijk PS-minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur tegenover deze krant bevestigd. Welingelichte bronnen meldden aan deze krant dat de onderzoeksopdracht nu definitief was. In eerdere gesprekken met het Antilliaans Dagblad liet Whiteman de naam van het bedrijf al vallen, maar toen was de opdracht nog niet geformaliseerd.
Het onderzoek naar de groene smurrie is één van de zaken die stichting Clean Air Everywhere en stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc), komende donderdag in een kort geding tegen het land vorderen. Raadsvrouw Sandra in ’t Veld die de stichtingen samen met een collega-raadsman vertegenwoordigt, verklaarde tegenover deze krant dat indien er inderdaad nu een onderzoeksopdracht is voor de groene smurrie, zij die eerst van de verantwoordelijke bewindsman ter inzage wil krijgen.
ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).