Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao heeft onderdeel uitgemaakt van de Interpol-actie ‘Maya II’. Tijdens deze actie werden in het Caribisch gebied, Amerika en Latijns-Amerika verschillende illegale goederen, ter waarde van 60 miljoen dollar, in beslag genomen. Op Curaçao ging het om T-shirts en broeken.
In de gezamenlijke actie werden meer dan 2.000 invallen gedaan door politie, douane, onderzoekers en zogenoemde ‘Intellectual Property’-eenheden. Zo werd er gecontroleerd in verschillende winkels, maar ook bij de grenzen van de deelnemende landen en op markten. Curaçao was een van de negentien landen die deelnamen aan de actie gecoördineerd door de afdeling ‘Trafficking in Illicit Goods and Counterfeiting’ van Interpol.
In Costa Rica rolde de politie een netwerk op dat illegale veiligheidsproducten verkocht, waaronder veiligheidsmaskers en luchtfilters en in Colombia werden 1.600 flessen nep-pesticide in beslag genomen. In de Dominicaanse Republiek wisten de autoriteiten honderd zakken houtskool te onderscheppen die illegaal Haïti zouden worden ingevoerd.
Een winkelcentrum in Santo Domingo verkocht naast echte merken ook de nep-variant van die producten. Ook werd daar een illegale distilleerderij gesloten en illegaal gestookte alcohol in beslag genomen. Voor het eerst deed ook Cuba mee aan een actie van Interpol. Zij namen honderden nepsigaretten in beslag.
Ook de illegale handel in brandstof gaat nog altijd door. Zo werden er door de Colombiaanse politie op de grens met Venezuela maar liefst negentien vrachtwagens gevuld met brandstof ontdekt. Zij probeerde volgens Interpol de brandstof over de grens te smokkelen. De brandstof had een waarde van 70.000 dollar. Ook werden in de vrachtwagens drie vuurwapens aangetroffen.
De actie Maya II vond plaats van 15 tot 31 maart in Antigua & Barbuda, Aruba, Canada, Colombia, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Puerto Rico, St. Lucia, Trinidad & Tobago, Amerika, Venezuela en Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).