Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij Shete Boka is gisteren door het Curaçao Tourist Board (CTB) en Carmabi een nieuw complex geopend.

 

In het nieuwe gebouw worden de toegangskaarten verkocht tot het nationale park en is een sanitaire ruimte gecreëerd. Volgens het CTB wordt hiermee tegemoetgekomen aan de vraag van de bezoekers.
Ook is er een informatiebalie gecreëerd. Het CTB laat weten dat zij samen met Carmabi dit jaar meer projecten zullen uitvoeren om het niveau van de verschillende parken te verhogen. Bij de opening waren ook de minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling aanwezig, Paul Stokkermans directeur van Carmabi en een afgevaardigde van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.
Het gebied bij Shete Boka werd in 1994 omgedoopt tot nationaal park toen er werd geconcludeerd dat de zeeschildpadden moesten worden beschermd. Sindsdien bezoeken per jaar ongeveer 60.000 mensen het nationaal park. Omdat er zoveel bezoekers het park aandoen is het volgens CTB van groot belang dat het er zo goed mogelijk bij ligt.

Foto CTB


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.