Van onze correspondent
Den Haag - Glimmend van trots heeft directeur Eric de Jong van de Stichting Krusada uit Bonaire gisteren een Appeltje van Oranje in ontvangst genomen uit handen van koningin Máxima.

Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het ‘werkpaleis’ Noordeinde in Den Haag die ook werd bijgewoond door koning Willem-Alexander en prinses Beatrix en tal van genodigden.
Het in 1999 opgerichte Krusada biedt professionele hulp aan verslaafden. Naast acute zorg die via het inloophuis wordt aangeboden, richt de christelijke stichting zich vooral op de rehabilitatie en resocialisatie. Via arbeidsactivering en training worden de cliënten nadat zij hun verslaving hebben overwonnen, geholpen om weer volwaardig aan de samenleving deel te nemen.
Krusada was een van de drie Bonairiaanse organisaties die zich vorig jaar bij het Oranjefonds aanmeldde om in aanmerking te komen voor een Appeltje van Oranje, de ‘Oscar’ van de welzijnswereld. Willem-Alexander en Máxima zijn beschermpaar van het Oranjefonds.
Het thema voor dit jaar was ‘Beter voor elkaar!’. Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden. Via een voorronde op Curaçao sleepte de Krusada een van de in totaal tien nominaties in de wacht. Eerder dit jaar werd bekend dat Krusada een van de drie winnaars was. De prijs bestaat uit een door prinses Beatrix ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. De andere Appeltjes gingen naar Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort en Stichting New Dutch Connections uit Utrecht.
Het Oranjefonds heeft een film gemaakt over Krusada die te zien is via


www.youtube.com/watch?v=6qVd3hR6an4

 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).