Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vakonderwijsinstituut Feffik zal een grote reorganisatie ondergaan waarbij in vele opzichten vooral gewerkt wordt aan de inhoud van het leeraanbod van het instituut, maar ook de studierichtingen. Zo zullen de vakopleidingen meer internationaal georiënteerd moeten worden zodat de afgestudeerden overal ter wereld terecht kunnen. Daarbij zal serieus overwogen moeten worden om het onderwijs in het Engels te geven. Dat is gisteren naar voren gebracht door de minister van Onderwijs, Irene Dick (PS), tijdens het vervolg van de Statenvergadering van april. Betreffende de studierichtingen moet gekeken naar de ervaringen bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW), want bij de vacaturebank blijkt dat er teveel werkloosheid is bij personen met een administratieve achtergrond.
Verder denkt Dick dat er een imagoverandering moet komen voor wat betreft beroepen als loodgieter, timmerman en metselaar. ,,Jongeren willen met moderne technologie bezig zijn, maar realiseren zich niet dat bij technische en praktische beroepen ook heel wat technologie komt kijken en dat dit niet alleen met computers en telefoons te maken heeft”, aldus Dick.
Pas volgende maand zal er echter meer duidelijkheid zijn over de toekomst van Feffik, als de eerste bevindingen en plannen op papier staan van de reorganisatiecommissie van Feffik. De minister kon dan ook veel vragen niet beantwoorden. Deze commissie komt volgende maand met een voorlopige rapportage van bevindingen over een scala aan onderwerpen die van belang zijn binnen het instituut zoals ook personeel, de financiën en de opgelopen schuld.
Alle stakeholders zijn het er volgens de minister over eens dat het instituut moet blijven voortbestaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).