Van een onzer verslaggevers
Almere - In een uitverkocht stadion in Almere won het Curaçaose voetbalelftal gisteravond met 3-2 van Suriname in een officieuze interland.

voetbal

Zo’n 2.500 fans zagen het team van coach Patrick Kluivert er met de zege vandoor gaan.
,,Ik heb een heel goed team om mee te werken. Het is belangrijk dat je de goede spelers op de goede posities zet. We wisten dat Suriname een heel goed team had met individueel sterke spelers en we hebben het lastig gehad. Maar het was een fantastische oefenwedstrijd”, aldus Kluivert na afloop van de oefeninterland.
Het sportpark in Almere was volledig uitverkocht, er konden zelfs geen familieleden van spelers meer bij. Vidarrell Merencia maakte in de eerste helft 1-0 voor Curaçao. Kort voor rust, in de 42ste minuut, werd het 1-1 dankzij Nigel Hasselbaink.
In de tweede helft liep Curaçao in korte tijd uit naar een 3-1 voorsprong. Eerst scoorde Prince Rajcomar na een mooie aanval en daarna was Jason Wall trefzeker.
Genaro Snijders, oud-speler van Vitesse, zorgde in de 86ste minuut nog voor de aansluitingstreffer (3-2) voor Suriname, maar dat doelpunt kwam te laat. Bij Curaçao deed ook Roly Bonevacia mee.
De middenvelder speelt tegenwoordig voor Wellington Phoenix in Australië en kwam eerder uit voor Ajax en Roda JC. Hij had 34 uur in het vliegtuig gezeten om bij deze wedstrijd te zijn. ,,Geweldig dit. Dit was m’n officieuze debuut. Ik hoop snel m’n officiële debuut te maken. En Kluivert als bondscoach. Man, ik keek vroeger altijd naar hem. Dat is geweldig.”
Kluivert liet weten dat er op 5 juni op Curaçao opnieuw een oefeninterland gespeeld zal worden, wie de tegenstander zal zijn is nog niet bekend, zei hij na afloop in Almere. Die wedstrijd is ter voorbereiding op het WK-kwalificatieduel tegen Cuba op 10 juni in Willemstad. De return in Cuba zal op 14 juni zijn. Curaçao wil, net als Suriname, in 2018 uitkomen op het WK Voetbal in Rusland.