GGz herhaalt testen kwaliteit zwemwater

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het zwemwater in de buurt van Marie Pampoen en in de buurt van Piscadera is getest door de afdeling Geneeskunde en Gezondheidszaken (GGz), het voormalig GGD. De, voorlopige, conclusie: het zwemwater lijkt er veilig.

Toch blijft het GGz alert, laat hoofd van de gezondheidsdienst Sirving Keli desgevraagd weten. Zo krijgt een werkgroep een training over bacteriën in het zeewater van een gespecialiseerd bedrijf. Ook blijft de testen van het kwaliteit van het zwemwater herhaaldelijk worden uitgevoerd.

Keli: ,,De meeste uitslagen waren normaal of iets verhoogd. Dat betekent dat je wel enige bacteriën hebt, maar dat dit de norm niet overstijgt”. En daarmee is het volgens de GGz dus, voorlopig, veilig om te zwemmen in de buurt van Marie Pampoen en in de buurt van Piscadera.

Het onderzoek naar het water volgt na het bericht dat zwemmen langs een groot deel van de zuidkust van Curaçao niet veilig is. Mariene bioloog Mark Vermeij van Carmabi liet vorig jaar weten dat er cholera- en andere bacteriën in het water zitten. Ook de GGz had de indicatie dat op sommige plaatsen het zwemwater vervuild zou zijn.

Minister Ben Whiteman (PS) van gezondheid Milieu en Natuur liet vorig jaar eveneens weten tijdens een Centrale Commissie van de Staten dat er een groot verontreinigingsprobleem is van de Curaçaose wateren. Hij wijdt dit aan riool en beerputwater dat rechtstreeks naar de zee gaat.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).