Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee geraadpleegde juristen van naam, een staatsgeleerde en twee voormalige voorzitters van de Staten hebben geen goed woord over voor wat zich nu in het parlement afspeelt dankzij voorzitter Mike Franco, aldus oppositieleider Gerrit Schotte van de MFK in een persverklaring.
,,Het lijkt alsof de enige juristen of ex-griffiers die het opnemen voor Mike Franco degenen zijn die deelnamen aan het zogeheten dubbel parlement dat bij het Plaza Hotel vergaderde in 2012 en/of recent in afwachting waren van een baantje bij Mike Franco”, zo schrijft Schotte.
De oppositieleider stelt dat de coalitie slaapt en dat de ene schending nog ernstiger is dan de voorgaande. Wat andere Statenleden niet kunnen doen, kunnen leden van de coalitie wel onder voorzitterschap van Franco, zo stelt de fractieleider van de MFK.
Schotte schetst hoe vorige week donderdag een motie unaniem werd aangenomen nadat geen enkele parlementariër, conform het reglement, om een hoofdelijke stemming had gevraagd. ,,Niemand vroeg om een hoofdelijke stemming en toch gaf Mike Franco het woord aan zijn leider om zo minister Stanley Palm te hulp te schieten om een motie te krijgen waarin zijn beleid ten aanzien van Curaçao Airport Holding werd afgekeurd.”
In de verklaring verwijst de fractieleider naar een YouTube-link waar te zien is ‘hoe Mike Franco zichzelf in een beschamende situatie plaatst’ om de coalitie die niet optreedt te redden. Volgens Schotte hoeft de coalitie zich geen zorgen te maken. De coalitie heeft immers een Statenvoorzitter die maar al te graag het systeem corrumpeert wanneer hij dat wil. De verklaring eindigt met de mededeling dat de persoon die aan de hand van de video op YouTube kan vaststellen dat een Statenlid om een hoofdelijke stemming vroeg, een naaste vriend is van administratieve corruptie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.