Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Potentiële buitenlandse investeerders die interesse hebben getoond in de modernisering van de Isla-raffinaderij, komen in april en mei naar het eiland om verdere gesprekken te voeren.
Dat heeft Werner Wiels, voorzitter van het Multi Disciplinaire Project Team (MDPT) tegenover deze krant verklaard. Wiels maakte in februari en maart deel uit van een commerciële missie naar China, Japan en Korea. De voorzitter verklaarde geen mededelingen te doen over de andere deelnemers aan deze missie en nog minder over de potentiële investeerders in de raffinaderij. Dat heeft volgens de voorzitter te maken met de geheimhouding die partijen met elkaar hebben afgesproken zolang er nog onderhandelingen gaande zijn over de toekomst van de raffinaderij. Volgens Wiels hechtten de potentiële investeerders er ook aan om zich in deze fase nog niet bekend te maken. Premier Asjes en de Raad van Ministers zijn wel vooraf geïnformeerd over de missie, zo laat de voorzitter weten. Het doel van de missie was om een beeld te krijgen of er belangstelling was om in het eiland te investeren, in dat opzicht is de missie geslaagd, zo legde Wiels uit. De voorzitter weersprak de geruchten dat hij de reis en verblijfskosten niet uit eigen zak zou hebben betaald. Hij zou naar eigen zeggen kunnen bewijzen dat hijzelf voor alle kosten opdraaide.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).