Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De film ‘Las vacas con gafas’ (koeien met brillen) heeft de Yellow Robin Award gewonnen op het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR).  De film van de Puerto Ricaan Alex Santiago Pérez werd van de vijf deelnemende films het beste beoordeeld. De winnaar ontvangt 10.000 dollar en zijn film wordt vertoond op de Rotterdamse versie van het festival (IFFR).


De competitie is bedoeld om opkomende filmmakers uit het Caribisch gebied en Latijns-Amerika de gelegenheid te bieden hun talent te ontwikkelen en hen te ondersteunen in hun carrière. De andere genomineerden films waren ‘Por amor en el caserio’ van Antonio Morales en Juan Luis Rodriquez uit Puerto Rico, ‘Primerio de enero’ van Erika Bagnarello uit de Dominicaanse Republiek/Costa Rica, ‘Sin alas’ van Ben Chace uit Cuba en ‘Tú y yo’ van Natalia Cabral, eveneens uit de Dominicaanse Republiek.
De ‘Short Movies BIG Stories’-competitie, waarbij ook lokaal talent in de prijzen kan vallen, is gewonnen door de film ‘Distansia’ van Miguel Gonzalez Perret-Gentil en Elizabeth Francisco. Van de in totaal achttien films kreeg de film over het samen op weg zijn naar een onbekende bestemming zowel de juryprijs als de publieksprijs. De winnaars mogen een bezoek brengen aan het filmfestival volgend jaar in Rotterdam.
De vierde editie van het festival heeft weer meer bezoekers getrokken dan de vorige editie. Er komt dan ook zeker een vijfde editie, zegt projectleider Percy Pinedo van Fundashon Bon Intenshon. Hoeveel mensen het festival precies hebben bezocht kon hij bij het sluiten van deze krant nog niet precies zeggen, maar het aantal van vorig jaar (zo’n 10.000) is overschreden. ,,Het is heel goed gegaan met meer bezoek en een enthousiaste ontvangst van de films.” Wanneer de vijfde editie precies gehouden wordt is nog niet bekend. ,,We zijn bezig de datum te bepalen. Het zal zeker ook in deze tijd van het jaar zijn, maar we moeten zorgen dat we niet in de schoolvakantie zitten.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.