Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Iedereen kan ze vanaf vandaag voorbij zien zoeven: de elektrische auto’s van E-cartours. E-cartours is het eerste autoverhuurbedrijf op Curaçao met deze zogenoemde honderd procent elektrische auto’s.
Eigenaar van E-cartours Rob Smit gaat met zijn vier gloednieuwe BMWi3’s de strijd aan met de milieuvervuilende auto’s. Hij werkt hiervoor samen met Coral Estate Services. Het resort op Band’abou zal de elektrische voertuigen aanbieden aan haar vakantiegangers.
Volgens hem kan met een normale rijstijl zo’n 140 kilometer worden afgelegd. ,,Met airco aan en normaal rijgedrag haal ik zelf gemiddeld 140 km op een volle acculading”, legt Smit uit. ,,Het is net als met een benzine- of dieselauto, als je hard rijdt en veelvuldig optrekt, dan ben je sneller door je ‘brandstof’ heen. Maar je zal ook merken dat het een sport wordt zo ver mogelijk te komen op één lading, als je tijdens het rijden het gas loslaat, laadt de accu namelijk op.”
Smit raadt het iedereen aan. ,,Het lijkt in het begin wellicht vreemd omdat de auto bijna geen geluid maakt, maar de auto is verschrikkelijk snel. Je moet dus nog opletten ook!” Wat hem betreft zijn er binnen een aantal jaar alleen maar elektrische auto’s op het eiland. ,,En dan het liefst BMW”, zegt hij.
Meer informatie over de honderd procent elektrische auto’s en het tarief voor het huren van een BMWi3 kan worden verkregen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via de website van het resort.
www.coral-estate.com/


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).