De elfde editie van de Ride for the Roses was een groot succes. De organisatie is heel tevreden met de ruim 9.500 inschrijvingen dit jaar voor de Walk, Ride, Swim, Spinergy en Sail voor het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF).

Vorig jaar waren er bijna 8.000 inschrijvingen. Curd Evertsz van de organisatie zei gisteravond tegen het Antilliaans Dagblad dat het aantal inschrijvingen niet betekent dat er ook zoveel mensen hebben meegedaan. ,,Sommige mensen doen aan meer dan één activiteit mee. Na de loop gaan ze fietsen of zwemmen.”
Het overgrote deel van de deelnemers deed mee aan de loop, ruim 8.400. Er waren ruim zevenhonderd fietsers en vierhonderd zwemmers. ,,Het aantal zwemmers is licht gedaald door het gedoe rond de kwal, het Portugees oorlogsschip. We hebben met deskundigen gesproken en die sloten zo goed als uit dat we daar last van zouden hebben. Maar er zijn toch mensen die daarom niet zijn gaan zwemmen”, aldus Evertsz. Voor de Spinergy hebben zich 24 teams ingeschreven, ook iets minder dan vorig jaar. ,,Maar de opbrengst was goed met 60.000 gulden.”
Het nieuwe zeilevenement trok nog weinig boten, maar dat vond de organisatie niet erg: ,,Het leverde een heel mooi plaatje op. We hebben veel complimenten daarover gehoord.” Samen met de Uphill Challenge van een week eerder, die 93.000 gulden opleverde, kan het PWF op een hogere opbrengst rekenen dan vorig jaar, zegt Evertsz. ,,Als we uitgaan van het goedkoopste inschrijfgeld van twintig gulden dan hebben we met 9.500 inschrijvingen al 190.000 gulden. Met het sponsorgeld van de Uphill Challenge en de Spinergy erbij kom je iets hoger dan vorig jaar.”
Volgens Evertsz is het evenement vrijwel zonder incidenten verlopen: ,,Er is niets ergs gebeurd. Alleen wat mensen met verzwikte enkels en schaafwonden of mensen die oververmoeid raakten.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.