Willemstad - Het project Biblionef is onlangs gelanceerd in het auditorium van vuilverwerkingsbedrijf Selikor. Het pilotproject richt zich op leerlingen van het funderend onderwijs waarbij leeskaarten zijn ontwikkeld in het Papiaments. Hiermee zijn de scholen weer nieuw lesmateriaal in de moedertaal rijker. De eerste serie van 25 leeskaarten is in samenwerking met Selikor ontwikkeld. Het is de bedoeling dat er meer leeskaarten gemaakt worden met verschillende educatieve onderwerpen. Selikor heeft ook nog een tweede project gelanceerd, namelijk een artistieke competitie getiteld ‘Lesa papiamentu...ekspresá bo talento’ (lees Papiaments ... uit je talent).

Doel is om het lezen en het correcte taalgebruik te stimuleren en de kinderen tegelijkertijd bewust te maken van het belang van een schoon Curaçao. Uiteindelijk wordt daar ook de liefde voor het vaderland mee gestimuleerd, zo menen de initiatiefnemers. De competitie is georganiseerd rond het Papiamentse leeskaartenproject dat gaat over schoonmaak en milieu. In de competitie mogen de kinderen verschillende uitingsvormen gebruiken zoals toneel, muziek, poëzie, zang en dans. Er is een indeling gemaakt in vijf verschillende leesniveaus, uitgedrukt in ‘Analyse van indivualiseringsvormen’ (AVI) of in het Papiaments AFI. In de competitie kunnen de leerlingen een prijs winnen voor de school, maar ook een individuele stimuleringsprijs.
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.