Aan ambitie ontbreekt het Fundashon Bon Intenshon, de motor achter het splinternieuwe Curaçao International BlueSeas Festival 2015 niet: zij willen met het nieuwe festival het New Orleans (Amerikaanse stad bekend om haar blues, red.) van de Caribbean worden. Daarom treden tijdens de eerste twee festivaldagen, donderdag 7 en vrijdag 8 mei, negen bluesartiesten gratis op in de straten van Punda.
Op zaterdag 9 mei zal het festival worden afgesloten met twee concerten op de Kleine Werf. Bevestigde namen voor 7 en 8 mei zijn Quinn Sullivan, Kat Riggins, Ana Popovi?, Joe Louis Walker, The Reverend Peyton’s Big Damn Band, Lurrie Bell, Shemekia Copeland, Moreland & Arbuckle, and The Slide Brothers. Op 9 mei zullen de oorspronkelijke Blues Brothers en blueslegende Buddy Guy het festival afsluiten.
Hiermee moet Curaçao haar eigen bijdrage leveren aan de blues, is de bedoeling van Fundashon Bon Intenshon. Want blues begint volgens de organisatie weer op te leven. En dat verwondert de stichting niets. Want, zo stellen zij, blues is ‘puur’ en kan de druk van ‘ongewenste artistieke concessies doorstaan en daardoor mede de tand des tijds’. ,,De blues is en zal altijd een van die muziekuitingen blijven, zoals ook de jazz, de gospel, de salsa en de tropical muzieksoorten uit het Caribisch bassin en uit Latijns-Amerika.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).