Aan ambitie ontbreekt het Fundashon Bon Intenshon, de motor achter het splinternieuwe Curaçao International BlueSeas Festival 2015 niet: zij willen met het nieuwe festival het New Orleans (Amerikaanse stad bekend om haar blues, red.) van de Caribbean worden. Daarom treden tijdens de eerste twee festivaldagen, donderdag 7 en vrijdag 8 mei, negen bluesartiesten gratis op in de straten van Punda.
Op zaterdag 9 mei zal het festival worden afgesloten met twee concerten op de Kleine Werf. Bevestigde namen voor 7 en 8 mei zijn Quinn Sullivan, Kat Riggins, Ana Popovi?, Joe Louis Walker, The Reverend Peyton’s Big Damn Band, Lurrie Bell, Shemekia Copeland, Moreland & Arbuckle, and The Slide Brothers. Op 9 mei zullen de oorspronkelijke Blues Brothers en blueslegende Buddy Guy het festival afsluiten.
Hiermee moet Curaçao haar eigen bijdrage leveren aan de blues, is de bedoeling van Fundashon Bon Intenshon. Want blues begint volgens de organisatie weer op te leven. En dat verwondert de stichting niets. Want, zo stellen zij, blues is ‘puur’ en kan de druk van ‘ongewenste artistieke concessies doorstaan en daardoor mede de tand des tijds’. ,,De blues is en zal altijd een van die muziekuitingen blijven, zoals ook de jazz, de gospel, de salsa en de tropical muzieksoorten uit het Caribisch bassin en uit Latijns-Amerika.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.