Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose wielrenner Quinten Winkel heeft een contract getekend als profwielrenner. Hij gaat aan de slag bij Amerikaanse ploeg Team Foundation. Volgens fietsclub Bellisima is dit voor Winkel ‘een droom die uitkomt’.
Het team rijdt grote wedstrijden door heel Amerika. De thuisbasis van Team Foundation is in New York. Winkel is binnen het Curaçaose wielrencircuit een bekende en al op jonge leeftijd maakte hij indruk omdat het ervaren wielerprofs niet lukte tijdens een van de Amstel Curaçao Races van hem weg te rijden; een volhouder volgens Bellisima die bereid is heel diep te gaan.
Winkel is geboren en opgegroeid in Curaçao. Hij was 11 jaar toen hij interesse kreeg in het wielrennen omdat zijn vader een fanatiek mountainbiker is. Hij kreeg op zijn verjaardag zijn eerste mountainbike. Winkel vond het wielrennen op een racefiets toch spectaculairder en ook veel sneller. Hij maakte op zijn dertiende de overstap en ging toen fietsen bij Klup di Siklismo Bellisima.
De fietsclub: ,,Vanaf dat moment groeide zijn sportontwikkeling omdat hij veel leerde van de ervaren wielrenners in de club, onder wie Laurens Keesen.” Hij won vaak in zijn leeftijdscategorie en op zijn 15e nam hij als kampioen van Nederlandse Antillen deel aan de Caribische kampioenschappen in Puerto Rico en won daar meteen twee keer zilver, voor de tijdrit en de wegwedstrijd. In 2007 en 2008 werd hij beide keren weer Caribisch kampioen.
In 2008 vertrok Winkel voor zijn studie Werktuigbouwkunde naar Nederland en tijdens zijn studiejaren bleef hij wielrennen en deed hij mee aan grote wedstrijden in Nederland en België, waaronder Luik-Bastenaken-Luik voor Beloftes tot 23 jaar en het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Meest opmerkelijke prestaties zijn het winnen van het Open Kampioenschap Rotterdam van 2010 en de twintigste plaats bij het NK tijdrijden voor profs in 2013.
De specialiteit van de kersverse prof is tijdrijden en tijdens de wegraces kan hij vooral heel lang in een hoog tempo rijden. Volgens de fietsclub heeft hij zich hiermee in de kijker gespeeld van Team Foundation, dat vooral jonge talenten uit de regio begeleidt, opleidt en de kans wil geven uit te groeien tot professionele wielrenners.
Winkel heeft in 2014 zijn bacheloropleiding in Rotterdam afgerond en reist nu voor het hele wielrenseizoen 2015 met zijn team door de Verenigde Staten van wedstrijd naar wedstrijd. Klup di Siklismo Bellisima: ,,Het gaat hem daarin goed af en hij finisht regelmatig bij de eersten, maar voelt zich vooral goed doordat hij zich verdienstelijk maakt voor zijn team door ontsnapte koplopers die voor het peloton uitrijden terughaalt of het tempo in het peloton hoog houdt zodat anderen niet kunnen ontsnappen.”
Binnenkort komt de jonge prof weer naar Curaçao voor deelname aan het Nationaal Kampioenschap (NK) Curaçao, vervolgens een aantal tours in Trinidad & Tobago en afhankelijk van de kwalificatie, deelname aan het Caribisch kampioenschap in Barbados op 17 en 18 oktober.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.