Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Nieuwegein - De Arubaan Calvin Maduro is als bullpen-coach toegevoegd aan de technische staf van het baseballteam van het Koninkrijk. De Nederlandse selectie doet van 9 tot en met 21 november mee aan de Premier12 in Taiwan en Japan.


Maduro (41) speelde van 1996 tot 2006 als prof op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. De rechtshandige pitcher kwam uit voor de Philadelphia Phillies, de Baltimore Orioles, Los Angeles Dodgers en de New York Yankees. Hij kwam voor het eerst in actie voor het Nederlandse honkbalteam tijdens het wereldkampioenschap in 2003 en werd dat jaar ‘vanwege zijn verdiensten voor het honkbal’ benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Maduro is tegenwoordig scout voor de Baltimore Orioles en maakt voor het ‘Koninkrijksteam’ deel uit van de staf van coaches die wordt geleid door de Nederlander Steve Janssen en Hensley Meulens van Curaçao.
Tijdens de Premier12 spelen de twaalf beste landen van de wereld om de wereldtitel. Het Nederlands honkbalteam speelt op 9 november de eerste wedstrijd tegen Taiwan, dat het toernooi samen met Japan organiseert. Nederland plaatste zich met een vijfde plaats op de wereldranglijst en treft in de eerste ronde, behalve Taiwan, Cuba, Canada, Puerto Rico en Italië. De nummers een en twee van de wereld, de Verenigde Staten en Japan, komen elkaar al meteen tegen in poule B in de groepsfase.
Meulens (48) noemde zijn aanstelling als manager van het Nederlandse honkbalteam begin september op www.honkbalsite.com al ‘een prachtige uitdaging’. Hij vormt een koppel met Steve Janssen, die vorig jaar met het Nederlands team de Europese titel veroverde en sinds de World Baseball Classic 2013 de bondscoach is van het Nederlands team. Meulens kwam tijdens de Olympische Spelen in 2000 nog als speler uit voor het Nederlandse team, is sinds 2003 als coach actief voor Oranje.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.