Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De jeugd van Curaçao heeft iets om naar uit te kijken. Dat is grotendeels te danken aan honkbalster Andruw Jones. Zijn stichting ARBJ Foundation financiert het nieuwe Little League Ballpark dat in Suffisant gaat verrijzen. Het officiële startsein voor de werkzaamheden werd maandag door Jones zelf gegeven. De kosten bedragen 2,4 miljoen dollar.

Minister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) was daarbij aanwezig samen met minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling. Maar de rol van de overheid in het project is beperkt, zegt Camelia-Römer: ,,Het terrein is van de overheid en dat hebben we in erfpacht gegeven. En we willen daar waar mogelijk ondersteuning geven.” Verder heeft de minister geen rol in de plannen.

Römer heeft wel lovende woorden voor het initiatief van Jones: ,,Hij is een jongen van Curaçao die het heeft gemaakt. Het is mooi om te zien dat hij met zijn stichting iets voor de bevolking van zijn eiland wil doen. Hij toont aan dat je met discipline en doorzettingsvermogen veel kunt bereiken.”

Op de plek waar nu nog een oud stadion staat zal een compleet nieuw complex verrijzen voor de Little League, de jonge honkballers. Het meeste van wat er nu staat zal worden neergehaald. Volgend jaar moet er in het nieuwe Ballpark getraind en gespeeld kunnen worden door de jonge honkballers. Overigens zal het nieuwe stadion ook geschikt zijn voor toernooien als de Curaçao Baseball Week.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.