Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De grote verhuizing van marktondernemers vanwege het onderhoud en de renovatie van Marshe is vrijwel rond.

marsheDe Fundashon Marshe bericht dat al 78 ondernemers naar een nieuwe tijdelijke locatie zijn overgebracht.
De verhuizing van de marktondernemers verloopt gefaseerd zodat een gestructureerd proces kan worden gegarandeerd. Aangezien het belangrijk is dat de ondernemers hun producten en diensten kunnen blijven aanbieden tijdens deze periode, heeft Fundashon Marshe in samenwerking met belanghebbenden en in overleg met alle betrokken ondernemers, een verhuisplan opgesteld.
De eerste groep van vijf ondernemers verhuisde op 15 augustus, dertig ondernemers verhuisden in de periode 21-25 augustus, 25 tussen 26 en 30 augustus en 18 tussen 28 en 29 augustus. Op 30 augustus is de vijfde groep, het kantoor van Fundashon Marshe zelf, aan de beurt.
De renovatie van de Marshe draagt bij aan het doel om de markt te moderniseren, het veiligheidsniveau voor gebruikers en bezoekers van de markt te verhogen en de hygiëne te verbeteren. Het is de bedoeling dat Marshe Nobo een nieuwe identiteit krijgt met aantrekkelijke functies naast de traditionele marktfuncties. ,,Dit zal publiek aantrekken gedurende de hele dag (inclusief ’s avonds), wat de economische activiteiten zal stimuleren en ons stadscentrum zal revitaliseren”, bericht Fundashon Marshe, die de gemeenschap en toeristen uitnodigt om de ondernemers op hun nieuwe locatie te blijven bezoeken, terwijl er hard wordt gewerkt aan het creëren van een moderne, aantrekkelijke en veilige markt.
Voor een periode van ongeveer een jaar zullen de ondernemers van Marshe Nobo gevestigd zijn aan de Sha Capriles Kade, Plenchi Wilson Papa Godett (Postkantoor), Wolkstraat, Prinsenstraat, Hanchi Vi Coco, De Ruyterkade en Waaigat.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.