Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De verbijstering en verontwaardiging over de ‘werkzaamheden’ langs de tot voor kort ongerepte kust bij Piscadera blijven groot en zwellen zelfs verder aan. Vooral het feit dat de regering-Pisas (MFK/KEM/Jesus-Leito) en het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) geen mededelingen doen, vallen verkeerd.

F03 PiscaderaInmiddels komt die kritiek van alle kanten en is de grote vraag: ‘Mag dit zomaar?’, verwijzend naar de ‘verwoesting van de natuur’ ter plekke. Vanuit de lucht is goed zichtbaar wat er al enkele dagen lang gaande is. De piloot die dit vanuit het raampje aanschouwde, zegt: ,,Toen ik het zag, dacht ik: ‘Dit leg ik vast, zo gaan we niet om met onze natuur’.” Intussen regent het van de boze op- en aanmerking op sociale media.

Het Antilliaans Dagblad benaderde de afgelopen weken diverse overheidsinstellingen, tot nu toe zonder resultaat, maar belandde gisteren bij Carmabi. Directeur Manfred van Veghel van deze door de overheid gesubsidieerde stichting, die vorige week nog een donatie kreeg van de Centrale Bank CBCS vanwege het goede werk van Carmabi, zegt desgevraagd: ,,We hebben als Carmabi dit besproken met de relevante overheden en ze van relevante informatie voorzien.”

Wat dit betekent, is onduidelijk, maar volgens de directeur kan de redactie ‘het beste navraag doen bij Directie Landbouw, Milieu en Natuur van GMN (Gezondheid, Milieu en Natuur) en Caroline Manuel van Directie Infrastructuur en Ruimtelijke Planning van VVRP’. ,,We volgen het officiële traject in deze en monitoren dit dagelijks”, aldus Carmabi, die als hoofddoelstelling heeft het verrichten van wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van natuurbeheer, natuurbehoud, natuurherstel en natuurontwikkeling.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.