Bond verplegend personeel na bericht tegemoetkoming specialisten

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nu de minister heeft aangekondigd binnenkort met een Landsbesluit de salarissen van medisch specialisten te verhogen, althans ter goedkeuring voor te leggen aan de ministerraad, stelt de Curaçaose Bond van werknemers in Verplegende en verzorgende instellingen (CBV) dat haar leden óók willen weten wat er met hun salariëring gebeurt.

F01 CMCDat valt te lezen in een brief die de CBV-leiding gisteren heeft gestuurd naar de bewindsman. ,,Het bestuur van de CBV heeft nota genomen van de mededeling van de heer minister in zijn ‘breaking news’, waarin wordt aangekondigd dat de Raad van Ministers zal beslissen over een verhoging van het salaris voor specialisten tot een half miljoen, als maatregel om de wachtlijsten te verkorten, en ook over de financiële steun die het CMC zal ontvangen.”

Aldus het schrijven aan de regering. ,,Natuurlijk benaderden onze leden ons onmiddellijk met de vraag wat er met hun eigen salarissen zal gebeuren.” CBV is naar eigen zeggen uiterst tevreden dat er wordt gewerkt aan oplossingen om de wachtlijsten te verkorten, ‘maar onze leden verdienen ook een salarisverhoging en betere arbeidsvoorwaarden’.

Vanwege de precaire financiële situatie, nog vanaf de tijd van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) tot nu toe, kon er bij het Curaçao Medical Center (CMC) niets gedaan worden aan de collectieve arbeidsovereenkomst (cao), waarvan de laatste volgens de bond dateert uit 2009.

Er kon volgens de CBV op geen enkele manier worden onderhandelend over een nieuwe cao. Sterker, de diverse directies ‘hebben allemaal geprobeerd bepaalde arbeidsvoorwaarden die de werknemers hadden te verminderen of af te schaffen, met als argument dat de financiële situatie niet anders toelaat’.

,,Met dit in gedachten benaderen wij u met het verzoek om een bijeenkomst om dit punt ook met de minister te bespreken. We wachten op een uitnodiging voor een vergadering”, zo besluit het CBV-bestuur de brief aan minister Javier Silvania (MFK), die doorgaans een goede band onderhoudt met CBV-voorzitter Annaliza Mathilda en regelmatig de kant van deze vakbond kiest in conflictsituaties met de CMC-top.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.