Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) neemt plaats in de Staten. PNP-Statenlid Elvin Gerard heeft na intern overleg zijn zetel afgestaan aan de politiek leider. Ze gaat samen met Sheldry Osepa en Gwendell Mercelina de nieuwe fractie van de groene partij vormen.

F07 Larmonie CeciliaIn het kabinet-Pisas II is Larmonie-Cecilia belast geweest met de portefeuille van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Dit ministerie is de trekker van diverse projecten die deel uitmaken van het hervormingstraject in de Sociale Zekerheid.

Larmonie-Cecilia heeft samen met collega-ministers tevens partijgenoten Ornelio Martina van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling afgelopen woensdag haar ontslag ingediend. Dit gebeurde nadat de voltallige MFK-fractie in de Staten het vertrouwen opgezegde in Osepa en Mercelina. In de avonduren van woensdag heeft Statenlid Corine Djaoen-Genaro haar ontslag ingediend bij het PNP-bestuur en meegedeeld verder te gaan als onafhankelijk Statenlid. Dit houdt in dat de oudste partij van Curaçao nu met één zetel minder in de oppositie plaatsneemt.

Gerard wordt beschouwd als een loyaal PNP-lid van het eerste uur. In de afgelopen twee jaar kreeg hij te kampen met gezondheidsproblemen. Hij kon hierdoor niet altijd aanwezig zijn tijdens Statenvergaderingen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.