Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vijf nieuwe windmolens arriveren eerder dan oorspronkelijk gepland op Curaçao, aldus directeur Neysa Schoop-Isenia van Aqualectra NV. Deze vroegere aankomst levert geen probleem op voor het transport van de onderdelen van de molens van de Brionwerf naar het Amstelterrein en ook niet voor het vervoer dagen later naar Koraal Tabak.

F05 WindmolensEr is oorspronkelijk meegedeeld dat de nieuwe windmolens op 29 juli in de Curaçaose haven zullen arriveren. Schoop-Isenia heeft desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad meegedeeld dat de molens drie dagen eerder arriveren, ofwel aanstaande vrijdag.

Inmiddels heeft Aqualectra in samenwerking met de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (UO OW) van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) uiteenlopende aanpassingen verricht aan de wegeninfrastructuur. Deze waren nodig om het transport van de windmolens te vergemakkelijken. Het betreft namelijk reusachtige onderdelen, lange pijpen en wieken, die vervoerd moeten worden en van het transport dus een grote logistieke uitdaging maakt.

Zo werden in de afgelopen weken onder meer telefoon- en elektriciteitslijnen langs de route verhoogd en bomen gesnoeid. Vangrails werden vervangen en middenbermen alsook de rotonde van Santa Rosa verlaagd. Tot slot werden ook verkeersborden en ander straatmeubilair verwijderd.

Al die aanpassingen zijn van tijdelijke aard en worden na het transport naar Koraal Tabak in hun originele staat hersteld. Afgelopen zondag werden weer bij de rotonde van Santa Rosa en ook in de gebieden Santa Catharina en Seru Pretu meer aanpassingen aan de wegeninfrastructuur verricht.

Volgens de oorspronkelijke planning wordt op dinsdag 6 augustus gestart met het transport van de windmolens naar Koraal Tabak. Op zaterdag 3 augustus zullen vanaf 06.00 uur de desbetreffende transporttrucks een testrit van de volledige route maken onder begeleiding van de politie en het personeel van UO OW.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.