Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De elfde editie van de grootste vrijwilligersactie op Curaçao is aangekondigd. De nadruk ligt dit keer op de jeugd. ,,Op 15 en 16 maart 2024 zal het hele eiland wederom, in de ban zijn van Cura Doet. In 2014 werd het evenement, voor het eerst georganiseerd op Curaçao en het was meteen een overweldigend succes.

F06 Cura Doet wil jongeren erbij 1Sindsdien melden elk jaar opnieuw sociaal-maatschappelijke organisaties (waaronder buurthuizen, scholen en sportverenigingen) klussen aan en ontvangen zij een helpende hand van honderden vrijwilligers”, zo stellen de organisatoren. Voor de elfde editie wil Curaçao Cares, de drijvende krachten achter Cura Doet, de jeugd bewust maken van vrijwilligerswerk met hun nieuwste initiatief, Cura Doet Youth Ambassadors. ,,De organisatie zal dit jaar ook weer de focus leggen op bedrijven die hopelijk een sociale organisatie willen adopteren. Als laatste staan, niet te vergeten, natuurlijk de sociale organisaties en ‘goed doen’ voor elkander in de spotlight.”

Tijdens de 11de editie legt de organisatie de focus op de jeugd en het belang van vrijwilligerswerk vanaf jonge leeftijd. Curaçao Cares heeft daarom dit jaar samen met de organisatie Happy Villa Enrichment Center de campagne Cura Doet Youth Ambassadors, tot leven gebracht. ,,De campagne wordt geleid door enkele jongeren van Happy Villa Enrichment Center die al actief vrijwilligerswerk verrichten. Door het delen van hun persoonlijke ervaringen met vrijwilligerswerk willen de Cura Doet-ambassadeurs anderen bewust maken van het belang van vrijwilligerswerk en met name de vreugde die het werk met zich meebrengt”, zo doet Curaçao Cares uit de doeken.

Elk jaar kunnen sociaal-maatschappelijke organisaties rekenen op de steun van bestaande en nieuwe vrijwilligers waaronder scholieren, bedrijven met hun werknemers, leden van serviceclubs en veel groepen van familieleden en gezinnen. ,,Ook is gebleken dat na Cura Doet enkele vrijwilligers actief betrokken blijven bij organisaties waar ze ingeschreven stonden. Naast de bevordering van de maatschappelijke betrokkenheid en sociale samenhang wordt er ook veel meer bereikt op deze twee dagen, met veel minder financiële investering en met behulp van vele materiële donaties van particulieren. Verder is de vrijwillige inzet (in vorm van arbeidsuren) van de duizenden vrijwilligers over de afgelopen tien jaar van enorme economische waarde geweest. Zelfs de financiële bijdrage aan onder andere deelnemende sociaal-maatschappelijke organisaties levert jaarlijks ook een economische impuls aan de Curaçaose gemeenschap. Voor velen is Cura Doet inmiddels onmisbaar.”

Klussen en activiteiten kunnen aangemeld worden via website www.curadoet.com

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.