Van onze redactie
Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft gisteren celstraffen van twaalf en zestien jaar geëist tegen twee mannen die worden verdacht van het doodschieten van dj en muziekproducer Siki Martina op 10 juli vorig jaar.

moordsikiMartina (31) werd op een parkeerdek bij metrostation Coolhaven in Rotterdam doodgeschoten, in het bijzijn van zijn neef. De Curaçaoënaar werd tijdens het vuurgevecht in de romp geraakt en overleed. De twee verdachten Christopher L. (32) en Ruchelo C. (33) stonden gisteren terecht in de rechtbank in Rotterdam, beiden voor het medeplegen van doodslag.
Het is niet duidelijk wie van de twee verdachten het fatale schot heeft gelost, de verdachten verklaren daar tegenstrijdig over. Het OM vermoedt dat er met drie vuurwapens over en weer is geschoten. Er zijn dertig kogelpatronen van verschillende kalibers teruggevonden. Tegen L. is de hoogste celstraf geëist, omdat hij ook schuldig wordt geacht aan een poging tot doodslag op de neef van Martina.
L. werd tijdens de zitting aangevallen door de neef van het slachtoffer. Die nam hem plotseling in een wurggreep. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen. Marvin M. was door de verdediging opgeroepen als getuige om te verklaren over de schietpartij bij het metrostation. Zelf is hij ook verdachte. Hij staat op 10 november voor de rechtbank wegens het terugschieten naar de verdachten.
Volgens het OM waren L. en C. van plan om Siki Martina en zijn neef te beroven van 3.200 euro, het aankoopbedrag voor een partij MDMA (XTC) dat L. te koop aanbood. Het zou gaan om een zogenoemde ripdeal, die uitliep op een vuurgevecht. L. en C. zouden gelijktijdig hun wapens hebben getrokken, waarbij het commando 'shoot him' zou zijn gegeven. L. werd tijdens de schietpartij in zijn been geraakt.
De officier van justitie sprak over een golf van geweld waar Rotterdam onder gebukt gaat, met de vele explosies en schietincidenten. Dit brengt in de stad gevoelens van onveiligheid en verdriet met zich mee, zei ze. ,,Mensen waren ongewild getuige van dit geweldsincident. Het is een wonder dat er niet meer personen zijn getroffen door de rondvliegende kogels”, aldus de aanklager, die sprak van ‘een rampzalige dag’.
Tijdens de schietpartij vloog één kogel door het raam van een appartement op de vierde verdieping aan de overkant van het metrostation, tot schrik van de bewoners.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.