‘Opening The Rif nog steeds volgens planning’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de bouwplaats waar momenteel Corendon ‘The Rif’ verrijst, zijn meerdere werklieden van een onderaannemer betrapt met bouwmaterialen van de hotelgigant in hun privéauto.

bouwvakkersDit bevestigt regiodirecteur Biray Ögüt desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad.
De diefstal, dan wel verduistering, kwam maandagmiddag aan het licht, toen er met hulp van het Korps Politie Curaçao (KPC) een controle werd gehouden op het bouwterrein. Volgens Ögüt is deze controle geïnitieerd, omdat men al langer het vermoeden had dat er bouwmaterialen werden ontvreemd.
Maar als er al gedurende langere tijd bouwmaterialen verdwijnen, hoe zit het dan met de geplande opening van het gloednieuwe hotel? ,,Het aantal gestolen items is klein - het betreft ook voornamelijk kleine bouwmaterialen - dus dit zal geen invloed hebben op de opening van ons resort”, zo zegt Ögüt.
Hij vervolgt: ,,We gaan ons resort officieel openen op 15 december, zoals gepland. In de eerste weken na de opening zullen we gasten, testgasten, media en reisagenten ontvangen en zal er een soft opening event plaatsvinden op 17 december.”
Ondanks de strafbare feiten die zijn begaan, heeft Corendon geen aangifte tegen de bouwvakkers gedaan. Naar eigen zeggen omdat het hier ‘een klein incident’ betreft, en daarvan wordt in principe geen melding gemaakt.
Wel zijn er maatregelen genomen om herhaling te voorkomen: ,,We hebben de veiligheidscontroles bij de hoofdingang en het aantal beveiligingsmedewerkers, dat dag en nacht op het terrein patrouilleert, verhoogd”, aldus Ögüt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.