Maandag rechterlijke uitspraak over ontslagvergoeding

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het meest recente bondscoachschap van Remko Bicentini bij voetbalbond Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) heeft niet lang mogen duren, en eindigt nu zelfs in een kort geding.

bicentiniIn 2022 keerde Bicentini terug, nadat de bond hem in 2020 aan de kant zette voor Guus Hiddink. Zijn missie was om het Curaçaose voetbalteam te kwalificeren voor het WK in 2026. Echter, tegenvallende resultaten in de kwalificatiefase voor de Gold Cup waren voor FFK de reden om binnen een jaar wederom afscheid te nemen van Bicentini. Nu blijkt dat de voetbalbond weigert de contractueel afgesproken vergoeding bij vroegtijdig ontslag volledig te betalen.
,,Het is natuurlijk jammer dat we weer via een kort geding mijn vertrekvergoeding moeten gaan vaststellen. Onnodig, omdat ik de vergoeding voor een vroegtijdig ontslag bij mijn aanstelling uitvoerig heb besproken en heb vastgelegd in mijn overeenkomst met Ramiro Griffith (de voorzitter van FFK, red.)”, aldus Bicentini. Deze bepaling zegt hij bewust in zijn contract te hebben opgenomen, omdat hij heeft geleerd van zijn eerdere ervaringen met het maken van afspraken met FFK.
Bicentini vervolgt: ,,Toen ik werd ontslagen ben ik ervan uitgegaan dat FFK zijn afspraken na gaat komen. Toen dat niet het geval was, heb ik veel moeite gedaan om in contact te komen met Ramiro. Maar dat lukte niet.”
De oud-bondscoach vertelt dat hij ineens zonder inkomen zat en geen uitleg en antwoorden op zijn vragen kreeg.
,,Op 3 augustus heb ik FFK, via mijn advocaat, laten weten dat ik het niet eens ben met de vergoeding die aan mij werd voorgesteld. Ondanks verschillende herinneringen om de vergoeding te betalen, werd daar geen gehoor aan gegeven. Ik was dus genoodzaakt om een kort geding aan te spannen. Dat heb ik vervolgens in gang gezet en ook aan FFK laten weten”, zo zegt Bicentini.
Enkele dagen voordat het kort geding zou dienen, zag Bicentini tot zijn grote verbazing dat FFK - zonder aankondiging of uitleg - een bedrag op zijn rekening had bijgeschreven. Echter, dit was ongeveer 85 procent van de ontslagvergoeding die was afgesproken. Omdat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen en er geen contact met de voetbalbond mogelijk was, heeft Bicentini besloten het kort geding door te zetten en persoonlijk naar Curaçao af te reizen om bij de zitting te zijn.
Tot zijn teleurstelling trof hij daar niet Griffith aan, maar vicevoorzitter Sharetti Bryan. Volgens Bicentini gaf de rechter tijdens deze zitting aan, dat beide partijen eerst in onderling overleg moesten proberen om tot een compromis te komen.
,,Dit heb ik geprobeerd, maar FFK kwam met een voorstel dat in geen enkele verhouding stond met het bedrag waar het om ging. De rechter gaat nu op 9 oktober uitspraak doen.”
Om ook het standpunt en de beweegredenen van de voetbalbond te belichten, heeft deze krant FFK-voorzitter Griffith om een reactie gevraagd. Om privacyredenen wilde hij niets over deze zaak kwijt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.