Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Pan American Health Organization (Paho) organiseert deze week tot en met vandaag een training voor alle zes Nederlands-Caribische eilanden voor het verbeteren van hulpverlening aan drugsverslaafden.

F04 Scholing voor drugswerkersDe training van circa twintig personen maakt deel uit van een project dat Paho uitvoert in samenwerking met Nederland en wordt gefinancierd door Nederland onder de titel ‘Improving the quality of healthcare services for people with substance use problems’. Tijdens de training hebben professionals die werken met personen met verslavingsproblemen de kans gekregen hun kennis uit te breiden en vaardigheden te ontwikkelen. Daarvoor zijn specifieke methoden de revue gepasseerd die de kwaliteit van zorg verbeteren. De focus is op het versterken van de competenties van de zorgverlener en het bevorderen van de toegang tot en de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Curaçao is vertegenwoordigd door medewerkers van onder andere Fundashon Maneho di Adikshon (FMA), Brasami, de ambulante geestelijke gezondheidsstichting Perspektiva i Sosten Integral (PSI), de Capriles Kliniek en de strafgevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK).

In een toegevoegde uitleg over de inhoud van de cursus wordt gesteld dat op internationaal niveau en met een brede consensus van verschillende organisaties (WHO, Undoc, Paho en Cicad OAS), er aanzienlijke vooruitgang geboekt is met de ontwikkeling van wetenschappelijk onderbouwde kwaliteitsnormen ten aanzien van drugsbehandeling die hiermee door middel van evaluatie en controle kan verbeteren. Deze instrumenten zijn wijdverbreid beschikbaar voor overheidsinstanties en behandelaars om ervoor te zorgen dat mensen met stoornissen en middelengebruik toegang hebben tot de juiste behandelingen, die op tijd worden geleverd en die garanderen dat ze aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen als welke andere chronische ziekte, zoals diabetes of hoge bloeddruk dan ook.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.