Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Omstanders hebben er zaterdag voor gezorgd dat twee overvallers van een juwelier in de Breedestraat (Punda) er niet met de buit vandoor konden gaan.

JuwelenroofEen als ‘erg dapper’ omschreven jongeman trok de bijrijder van de motorfiets, die gedurende de ‘atrako’ klaarstond om in volle vaart te kunnen vertrekken. Daardoor kon het duo niet wegkomen. Zo is te zien op diverse filmpjes die ooggetuigen van de overval op klaarlichte dag maakten en op sociale media plaatsten.
De twee mannen werden aangehouden door de toegesnelde politie. Het betreft de 33-jarige Colombiaan D.A.M.C. en de 53-jarige in de Dominicaanse Republiek geboren W.F.A.S., zo is door het politiekorps bekendgemaakt.
Het gebeurde allemaal midden op de dag. Om 12.08 uur kreeg de politiecentrale een melding van de overval op de juwelierszaak. Volgens de politiewoordvoerder was binnen 5 minuten na de melding de eerste patrouille ter plaatse, wat binnen de norm is.
Op het moment van aankomst lag een van de mannen met zijn gezicht naar de grond gekeerd op het trottoir, terwijl de gebruikte scooter midden op de rijbaan terecht was gekomen.
Uit onderzoek ter plaatse is gebleken dat een van de twee mannen onder bedreiging van een wapen de zaak was binnengedrongen en diverse vitrines stuksloeg om de juwelen eruit te halen en mee te nemen. Buiten voor de glazen deur wachtte zijn handlanger op een draaiende motor; klaar om te vluchten.
Ook het politiebericht meldt dat de overval werd ‘gefrustreerd door een burger’; door zijn toedoen verloren beide dieven bij het wegrijden hun evenwicht, waarna het ze niet meer lukte om weg te komen. Even leek het erop dat met een vuurwapen op de menigte werd gericht, maar vermoedelijk was dit bluf.
Uiteindelijk werd de 33-jarige bijrijder door overige omstanders overmeesterd. Deze Colombiaanse verdachte raakte bij zijn val wel gewond, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis CMC werd getransporteerd voor medische behandeling.
De Dominicaan probeerde te voet nog weg te komen, maar werd een paar straten verderop in Hanchi Snoa aangehouden en naar het politiekantoor overgebracht. De buit is weer in handen gesteld van de winkeleigenaar, die wel te kampen heeft met materiële schade en grote schrik. De scooter is in beslag genomen en beide overvallers zijn na voorgeleiding aan de hulpofficier opgesloten, terwijl verder onderzoek wordt gedaan.
Het was dankzij collectief optreden van het publiek dat deze brutale op video vastgelegde overval is verijdeld. Daar wordt op sociale media instemmend en zelfs juichend op gereageerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.