‘Ophef over vermeende uitspraak Pisas 1 gulden volkswoning’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met bittere afkeuring heeft Fundashon E Hende (FEH) kennisgenomen van het feit dat VVRP-minister Charles Cooper (MFK) afwijzend reageerde op de beslissing van premier Pisas (MFK) om volkswoningen over te dragen voor het symbolische bedrag van 1 gulden aan de huurders van Fundashon Kas Popular (FKP).

feh,,De arrogante en denigrerende manier waarop dit is gebeurd, die typerend is voor de persoonlijkheid van Cooper, heeft FEH natuurlijk niet verrast”, aldus de stichting die zich al jaren inzet voor de huurders van volkswoningen op Curaçao.
,,Ons volk is hier ook terdege van bewust, aangezien de resultaten van de recente enquête uitgevoerd door de University of the Dutch Caribbean (UDC) (waarin Pisas en Cooper relatief laag scoorden in verband met een stelling over betrouwbaarheid, red.), dit duidelijk hebben aangetoond”, aldus FEH. Men verklaart verder dat premier Pisas met FEH deze zaak tijdens een bijeenkomst op 27 juni 2023 behandelde. Hieruit zou het ‘goede nieuws’ gekomen zijn, dat vanaf januari 2024 volkswoningen die nu eigendom zijn van de overheid, zullen worden overgedragen aan de huurders of hun erfgenamen, voor een symbolisch bedrag van één gulden.
Cooper zou niet aanwezig zijn geweest bij deze vergadering. Nadat de aanwezigen dit was uitgelegd, heeft premier Pisas de ‘werkgroep’ opgeheven die had moeten helpen bij het oplossen van de diepgewortelde problemen rond de volkswoningen. Desondanks werd toch nog waardevolle informatie verder verstrekt door de werkgroep. Het ‘goede bericht’ van Pisas om de woningen voor 1 gulden over te dragen, heeft Fundashon E Hende later gedeeld tijdens een bijeenkomst in de Club di Shell, aan de FKP-huurders. Vervolgens werden zowel de uitleg van FEH als de reactie vanuit de zaal vastgelegd in een persbericht en gedeeld met de pers, evenals met premier Pisas, die op dezelfde golflengte zat als FEH. ,,Vandaag 27 augustus 2023, slechts 2 weken na de bijeenkomst met de FKP-huurders en de gepubliceerde verklaring, heeft tot op heden Pisas nimmer negatief gereageerd. Noch heeft hij een correctie gevraagd op de informatie die FEH heeft verstrekt aan de huurders. ,,In een vergadering met Pisas samen met 12 vertegenwoordigers waarbij ook Humprey Davelaar namens minister Cooper aanwezig was, heeft Davelaar uitgebreid gesproken over de lancering van de werkgroep en heeft ingestemd met het voorstel van Pisas om de inhoud van de Eilandsverordening Eigendomsverkrijging Volkswoningen, AB 1962 No. 13, te behandelen. Cooper heeft echter deze werkgroep stopgezet. Alle 11 getuigen die aanwezig waren kunnen daadwerkelijk hierover getuigen, vervolgt de stichting. Het was niet alleen Pisas die een verklaring gaf om volkshuizen over te dragen. ,,Op 13 september 2021 heeft vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP), in aanwezigheid van 7 vertegenwoordigers aan de FEH verklaard, dat als de inhoud van onze uitleg op waarheid berust, de beslissing genomen wordt om alle volkswoningen over te dragen aan de huurders, zodat de 7 miljoen die SOAW beschikbaar stelt, dan gebruikt kan worden voor betere doelen en op een beheersbare manier”, aldus de stichting


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.