Aqualectra voorbereid op extreme hitte

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met het oog op de aankomende warme maanden is Aqualectra begonnen met een versnelde aanpak van het achterstallig onderhoud.

aqualectraOp deze manier kan het nutsbedrijf ervoor zorgen dat er voldoende productie-eenheden optimaal functioneren tijdens de warme periode die doorgaans gepaard gaan met minder wind. Dat meldt Aqualectra.
Naar aanleiding van een interne evaluatie heeft het overheidsbedrijf gewerkt aan het vergroten van de betrouwbaarheid en de stabiliteit van de productie en distributie van water en elektriciteit. Er is een onafhankelijke instantie ingeschakeld om onderzoek te doen naar de twee black-outs. Doel is deze massale stroomuitvallen in de toekomst te voorkomen. Tegelijkertijd is het strategische plan van Aqualectra voor het komende jaar geëvalueerd en aangepast. De nadruk ligt nu meer op acties om de betrouwbaarheid van de productie en distributie van de nutsproducten te vergroten.
Op de lange termijn werkt het bedrijf aan innovaties. Een van de aandachtspunten is een verantwoorde energietransitie en het bewerkstelligen van betaalbaar water voor iedereen.
Na de incidenten die hebben geleid tot de twee black-outs heeft het managementteam van Aqualectra een onafhankelijk en internationaal team van experts ingeschakeld om beide incidenten te onderzoeken. Op basis van de voorlopige resultaten zijn er maatregelen genomen om de beveiliging van het distributienetwerk van Aqualectra te versterken. ,,Het feit dat alleen bepaalde delen van het netwerk werden beïnvloed tijdens de recente brown-out (27 juli jl.) laat zien dat de genomen interventies resultaat opleveren en dat deze inspanningen verantwoord moeten worden voortgezet. Zodra de definitieve rapporten beschikbaar zijn, zal Aqualectra deze transparant publiceren op haar website”, zo meldt het nutsbedrijf in een persbericht.
Aqualectra richt zich ook op het verbeteren van de financiële situatie en het versterken van de organisatiecultuur. Ook aan het publieke imago van het bedrijf wordt gewerkt. ,,Dit alles moet leiden tot een betrouwbaarder Aqualectra, met betaalbare diensten en producten, en met een focus op het maximaliseren van het gebruik van duurzame bronnen. Dit past allemaal binnen het kader van de energietransitie die Aqualectra leidt voor het welzijn van onze gemeenschap.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.