Inaugurele vlucht vanuit Belo Horizonte goed gevierd

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een directe vliegverbinding tussen het Braziliaanse Belo Horizonte en Curaçao is een feit. Afgelopen zaterdag landde de eerste vlucht van Azul Airlines op Hato. Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt, een Airbus A320 met een capaciteit van 174 stoelen, is duidelijk te herkennen aan de grote afbeelding van de Handelskade op de romp.

F02 Azul verdubbelt vluchtschema 1De inaugurele (eerste) vlucht werd traditioneel begroet met een watersaluut. Toen iedereen eenmaal van boord en door de immigratie heen was, was er op de Mirador – het panoramaplatform - een feestelijke bijeenkomst met verschillende hoogwaardigheidsbekleders.

De motoren waren, bij wijze van spreken, nog niet afgekoeld, of Vitor Silva, general manager Network and Strategic Planning van Azul, had in zijn speech direct al goed nieuws met betrekking tot het vluchtschema. Momenteel vliegt Azul wekelijks, met een aankomst op zaterdag rond 18.00 uur en een vertrek op zondag rond 8.30 uur. Maar in oktober en november worden er extra vluchten aan het schema toegevoegd. En vanaf december wordt de frequentie verdubbeld naar twee keer per week. Volgens de Curaçao Tourist Board (CTB) werd dit nieuws zeer goed ontvangen door alle aanwezigen. De vluchten van Azul zouden het resultaat zijn van een groeiende vraag vanuit de Braziliaanse markt.

CTB voegt hieraan toe: ,,De nieuwe verbinding van Azul Airlines opent de mogelijkheid voor meer toeristen om alles te komen ervaren wat Curaçao te bieden heeft; een uitgebreid aanbod aan accommodaties, een verscheidenheid aan toeristische attracties, prachtige stranden, onze rijke geschiedenis, verschillende soorten evenementen, watersporten, onze lokale keuken, internationale gerechten en bovenal onze vriendelijke mensen. De introductie van deze directe vluchten tussen Brazilië en Curaçao biedt ook meer reismogelijkheden voor onze lokale bevolking.”

Verder waren er ook korte toespraken van MEO-minister Ruisandro Cijntje (PNP), VVRP-minister Charles Cooper (MFK) en Jonny Andersen, de ceo van Curaçao Airport Partners (CAP).

Tot slot kreeg Silva een gedenkplaat overhandigd met daarop een foto van de Handelskade, en werd er een grote taart aangesneden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.