Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De twee Amerikaanse en Duitse mannen die vorige week bij Mambo werden opgepakt, hebben na verhoor door een hulpofficier van justitie een toegangsverbod van een jaar gekregen.

mamboZo was te lezen in het Antilliaans Dagblad van 4 april. Dit doet echter de vraag rijzen of een hulpofficier zo’n verbod wel mag opleggen, zonder uitspraak van de rechter.
Maurits Rosalina, woordvoerder van Korps Politie Curaçao (KPC), geeft het verlossende antwoord. ,,Het gebiedsverbod is door de eigenaren van Mambo opgelegd en niet door politie.” De eigenaren van Mambo, en de andere gelegenheden aan Bapor Kibrá, hebben in hun huisregels vastgelegd wat wel en niet mag. ,,Bij overtreding van deze regels hebben zij het recht om mensen de toegang te ontzeggen. Dit gebeurt schriftelijk”, aldus Rosalina.
Besluit iemand met een gebiedsverbod om alsnog het terrein van Mambo te betreden? Dan wordt deze persoon in eerste instantie gevraagd om te vertrekken. ,,Als dit niet gebeurt, maakt deze persoon zich schuldig aan lokaal- of erfvredebreuk en wordt de politie ingeschakeld”, legt Rosalina uit.
Sinds 1 april van dit jaar geldt er een zerotolerancebeleid bij Mambo Beach Boulevard, Wet & Wild, Cabana Beach en Mood Beach. De eigenaren hebben hiertoe besloten, omdat zij problemen in dit gebied, vooral gerelateerd aan drugs, de kop in willen drukken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.