Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De ‘Kunuku Man’ en zijn team hebben het druk met het geven van voorlichting en het onder de aandacht brengen van de afvalproblematiek op Curaçao.

kunukumanZo was er onlangs een gesprek met de minister van Justitie en daarna heeft het team nog voorlichting gegeven bij de vereniging Totolika. De Kunuku Man had enige tijd geleden al een gesprek aangevraagd met de minister van Justitie, Shalten Hato (MFK), om als bezorgde burger aandacht te vragen voor het afvalprobleem op het eiland. Hij en zijn team zijn vooral erg benieuwd hoe de minister vanuit zijn ministerie, met de voor hem beschikbare ‘tools’ kan bijdragen op justitieel vlak, zoals corrigerend en verbaliserend optreden door de politie.
Er werd gesproken over het gebruik van ‘laadnetten’ voor voertuigen, wat het verliezen van lading tijdens het rijden moet voorkomen. Maar ook het illegaal storten van vuilnis op de welbekende plekken kwam naar voren. De toenemende vervuiling van het eiland heeft zijn terugslag op de economie en het toerisme en de Kunuku Man en team vinden dat de overheid hier haar verantwoordelijkheid moet nemen. De minister gaf aan dat er wel actie wordt ondernomen met een eerder deze week opgestart initiatief om een handhavingsteam op te richten. Hopelijk kan dit team in februari 2023 met werkzaamheden beginnen. Bij de dependance van Totolika aan de Uteweg werd later nog een presentatie gegeven over wat de Kunuku Man en zijn trouwe team doen voor het eiland. Maar ook over hoe we met zijn allen kunnen bijdragen aan het uiteindelijke doel: een schoon eiland. Er werd een diashow getoond met beelden van voorgaande schoonmaakacties en overige activiteiten en ook mochten enkele van de aanwezigen zelf ervaren hoe het is om met een grijper vuilnis van de grond te rapen. Totolika zet zich in voor personen met een verstandelijke handicap. De vereniging heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke handicap met respect en waardigheid behandeld worden en hun rechtmatige plek in de gemeenschap kunnen innemen. Ook brengen zij ouders samen om over het onderwerp te spreken, ervaringen uit te wisselen en elkaar morele steun te bieden. In het nieuwe jaar zal een groepje van Totolika samen met de Kunuku Man en de rest van het team een schoonmaakactie inplannen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.