Van onze correspondent
Den Haag - Het onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) om te komen tot een kennisagenda voor Caribisch wetenschappelijk onderzoek moet worden aangevuld. Door de maatschappelijk impact van Covid-19 zijn de resultaten uit het in 2019 gehouden onderzoek naar de kennisbehoefte op de eilanden niet meer actueel.

NWONWO heeft de aanvullende enquête voor de betrokkenen opengesteld tot 15 januari 2022. De enquête uit 2019 heeft ‘een schat aan informatie’ opgeleverd, aldus NWO. Maar de organisatie wil graag weten wat de pandemie voor invloed hierop heeft.
De deelnemers hoeven zich niet te beperken tot wijzigingen op eerder ingevulde resultaten. Er kunnen ook nieuwe onderwerpen worden aangedragen voor de kennisagenda. NWO heeft op basis van de resultaten uit 2019 al een goede basis voor een regionale kennisagenda voor de Caribische delen van het Koninkrijk. Toch is de update nodig om goed aan te kunnen sluiten bij de behoeftes en wensen uit de regio.
Om tot de uiteindelijke kennisagenda te komen zullen de resultaten van beide enquêtes in een dialoog worden besproken met onderzoekers, instellingen en burgers. Dit zal in de loop van 2022 worden georganiseerd, waarna NWO eind 2022 hoopt een Caribische kennisagenda te kunnen publiceren. Daarin zullen de belangrijkste thema’s voor onderzoek voor de komende vijf tot tien jaar worden opgenomen.
https://caribbeanresearch.nl/enquete/


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.