Plannen bij Piscadera blijven onbekend

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nog altijd is niet duidelijk wat de aard is van de graafwerkzaamheden die - in ieder geval vorige week - plaatsvonden op een stuk grond direct aan zee, grofweg tussen Blue Bay en de Piscaderabaai. Ook is niet bekend of dit met of zonder vergunning gebeurt.

vvrpNadat de uitvoeringsorganisatie (UO) Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP) herhaaldelijk niet op vragen van het Antilliaans Dagblad reageerde, en de voor ROP verantwoordelijke sectordirecteur liet weten dat deze organisatie formeel niet mag zeggen of een bouwvergunning is verleend dan wel is aangevraagd, reageerde ook VVRP-minister Charles Cooper (MFK) niet op vragen die hem tot twee keer toe over deze zaak werden gesteld.
Waar vorige week de locatie van de graafwerkzaamheden slechts bij benadering bekend was, meldt een getuige - die vanaf het water zicht had op de plek - dat alles zich afspeelt aan de zeezijde van de westelijke landtong bij de monding van de Piscaderabaai. Hemelsbreed is dit zo’n 200 meter vanaf het restaurant De Visserij, dat aan de andere zijde van de monding is gelegen.
Op basis van deze exacte locatie, heeft de redactie van deze krant bij het Kadaster achterhaald dat het perceel voor het laatst op 29 mei 1969 - ruim 55 jaar geleden - van eigenaar is veranderd en dat de eigenaar daarom nog steeds zou moeten zijn ‘Sterling Acquisition Corporation Limited nv’.
Dit is echter een bedrijf dat niet - of niet meer - staat ingeschreven bij de Curaçaose Kamer van Koophandel (KvK). Wel wees een informant deze krant erop dat er op de Bahama’s een vrijwel gelijknamig bedrijf staat ingeschreven, maar dan zonder de toevoeging ‘nv’. Dit bedrijf staat daar ingeschreven met als ‘tussenpersoon’ The Alexander Corporate Group.
Op de website van het Kadaster is te zien dat het perceel, waarvan de bewuste kuststrook deel uitmaakt, een aanzienlijke omvang heeft. Aan de oostelijke zijde strekt het zich uit van de monding van de Piscaderabaai, tot bijna aan de waterzuiveringsinstallatie Klein Hofje. En aan de westelijke zijde loopt het perceel ongeveer tot aan het terrein van Blue Bay.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.