Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het unieke stripboek ‘George Maduro held van Curaçao tot Madurodam’ verschijnt vanaf vandaag als een speciaal feuilleton in het Antilliaans Dagblad.

stripgeorge2
Lezers van de krant krijgen om te beginnen elke dinsdag en donderdag telkens een pagina te zien uit het stripboek over het bijzondere leven van deze Curaçaose verzetsheld.
Daarover hebben Stichting De Cultuur Kameleon, stichting Eureducation en uitgeverij ABCourant nv (uitgever van het Antilliaans Dagblad op Curaçao, Bonaire en Aruba) overeenstemming bereikt.
Stichting De Cultuur Kameleon heeft ter gelegenheid van de 100-jarige geboortedag van George Maduro in samenwerking met de Vertegenwoordiging van Nederland de tentoonstelling ‘George Maduro, verzetsheld van Curaçao’ georganiseerd. Vorige maand verscheen tevens een stripboek over het leven van George Maduro in het Nederlands en Papiaments.
Voor dit feuilleton vond onlangs op de redactie van deze krant aan de Scharlooweg 31 een bijeenkomst plaats met Saskia Luckmann-Meijer, motor achter de tentoonstelling en de gehele herdenking van George Maduro, Jan Kragt van Eureducation en directeur Mike Willemse van ABCourant. Namens de Vertegenwoordiging van Nederland was ook Marius Noort aanwezig.
Het enthousiasme was meteen groot. Gedurende circa 50 edities krijgen de abonnees van deze krant het hele stripverhaal voorgeschoteld. In kleur. Hiermee krijgt het heldenverhaal van de Curaçaoënaar George Maduro gedurende de Tweede Wereldoorlog in Europa nóg meer de vereiste aandacht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.