Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,De Letter of Intent (LoI) die in 2012 met ZenCity is getekend, heeft het land op geen enkel manier benadeeld, het land is met de ondertekening geen enkele verplichting aangegaan.” Dat zegt de beoogd premier Hensley Koeiman (MAN) in gesprek met deze krant.
,,In het document werd het voornemen uitgesproken om het project van ZenCity te exploreren. Als de toenmalige minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) was ik via een Landsbesluit gemachtigd om te tekenen”, aldus Koeiman, die daarmee reageert op een publicatie in de Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante van gisteren.
De krant schreef: ,,Op dit moment zijn er vraagtekens rond de integriteit van Hensley Koeiman, de toekomstige premier.” Vigilante stelt dat Koeiman ondanks de aanwijzing uit Nederland en het feit dat het kabinet-Schotte niet langer op de steun van de Staten kon rekenen, een document tekende waarbij 100 miljoen gulden gemoeid was. Het was volgens de krant de bedoeling om dat bedrag via het fonds van Labizjan te krijgen.
,,Het Labizjan-fonds viel niet onder mijn verantwoordelijkheid als minister van SOAW, het viel onder het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur”, aldus Koeiman. Ik heb niets illegaal gedaan.” De Vigilante beweerde ook dat Koeiman altijd heeft ontkend dat hij de LoI tekende. In gesprek met deze krant verklaarde Kopieman de bewuste documenten nog te hebben. Na intern overleg zou hij besluiten of de stukken wel of niet naar deze krant worden verzonden.
Op de vraag of de partij de aantijgingen van de krant publiekelijk zal tegenspreken, antwoordde Koeiman dat het een mogelijkheid is. ,,Wij kunnen een persverklaring opstellen. Aan de andere kant weiger ik om de agenda door dit soort berichten te laten dicteren.”
Volgens de politiek leider zijn er mensen die eropuit zijn via berichten verwarring te zaaien. Pal voor de verkiezingen werd de politiek leider ervan beschuldigd dat hij zijn vrouw als minister een baan had toebedeeld. Die beschuldiging werd toen ook door de leider verworpen.

zencity


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.