Van onze redactie
Willemstad - De Libanese gemeenschap in Curaçao heeft een officieel diner voor minister van Buitenlandse Zaken en Emigratie van Libanon, Jebran Jergi Bassil, gehouden.

libaneseminiDe avond werd geopend door ceremoniemeester Amin Ali Hammoud die de dankbaarheid van de Libanese gemeenschap op Curaçao betuigde voor het officiële bezoek aan Curaçao.
Het belangrijkste doel van de bijeenkomst was de vorming van samenwerkingsverbanden en vriendschappen. Honorair consul van Libanon in Curaçao, Abdul Salam Denaoui, uitte zijn dankbaarheid aan koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima, voor het feit dat de Libanese gemeenschap in vrede kan blijven, werken en leven in dit bijzondere deel van het Nederlandse Koninkrijk, Curaçao.
,,Libanezen zijn mettertijd geïntegreerd in de Curaçaose samenleving en het resultaat hiervan is dat een groot deel van de Libanese afstammelingen in Curaçao prominente burgers zijn in verschillende functies. Dit is het beste voorbeeld van hoe de Libanese gemeenschap voelt als onderdeel van dit gezegende eiland Curaçao”, aldus de consul.
Minister Jebran Jergi Bassil uitte zijn dankbaarheid voor zijn ervaring op Curaçao en gaf aan dat hij momenteel werkt aan de mogelijkheid van een Libanees paspoort voor afstammelingen van Libanezen, naast hun Nederlands paspoort.
De Kamer van Koophandel van Curaçao, de Libanese gemeenschap op Curaçao en auteur Hilda de Windt-Ayoubi, die het werk van de Libanese filosoof Khalil Gibran vertaalde in het Papiaments, overhandigden een aantal geschenken aan de minister.
Het diner werd georganiseerd door een comité gevormd door honorair consul Denaoui samen met Jean Fayad, Yak Baroud, Gassan Denaoui, Amin Ali Hammoud, Ahmat Chalabi en M. Mousa.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).