Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk/Oranjestad - In een historische samenwerking met de Nederlandse professionele voetbalclub ADO Den Haag zijn op Bonaire en Aruba talentvolle jonge voetballers gescout. Tijdens de voetbalclinics die onlangs plaatsvonden zijn vijf kinderen op Aruba en maar liefst elf op Bonaire geselecteerd.

F12 ADO 1Het gaat om Zilan Aziz, Taeynio Wichard, Deandre Haltman, Jaylon Abath, Isabella Prado, Joshua Frans, Milan Blanken, Freadyen Michiel, Deyon Martijn, Noah Martha en Josthan Maduro. Daarnaast werden Jeremy Soliana en Lourenzo Cicilia genoemd als mogelijke kandidaten voor de volgende selectieronde.

Opmerkelijk is dat dit keer ook een meisje is gescout, Isabella Prado, waarmee de scouts hopen meer meisjes te inspireren om deel te nemen aan toekomstige sessies.

De respons op Bonaire was aldus de organisatie ‘overweldigend’, met 150 inschrijvingen. Uiteindelijk zijn elf uitzonderlijke jonge atleten geselecteerd. Deze getalenteerde kinderen zullen deelnemen aan een intensief trainingsprogramma aangeboden door de Anything is Possible Soccer Academy Foundation. Dit programma omvat uitgebreide training op het gebied van mentale conditie, fysieke kracht en uithoudingsvermogen, technische vaardigheden, discipline, en meer.

F12 ADO 4De gescoute kinderen die de training en de try-outs met succes afronden, krijgen de kans om naar Nederland te vliegen en mogelijk hun droom om professioneel voetbal te spelen waar te maken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.