Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een ouderwetse stempelkaart, maar dan digitaal en geldig bij meer dan 350 bedrijven: Stampwallet was gisteravond de winnaar van de Curaçao Innovation Award.

innovationaward
De jury loofde de oprichters van Stampwallet voor hun innovatieve aanpak van dit simpele en eco-vriendelijke idee, waarbij de gebruiker kortingsacties van verschillende merken in zijn telefoon opslaat en zelf de waarde van een stempel bepaalt.
Deelnemende bedrijven krijgen met de app beter inzicht in het koopgedrag van de consumenten en kunnen hen benaderen bij nieuwe kortingsacties.
Maar misschien wel de grootste winnaar van de avond was TV Direct 13, die er zowel met de publieksprijs als met de Business Innovation Award vandoor ging. Na een intensieve Facebook-campagne stemde het publiek en masse op de zender, maar ook de jury beloonde oprichter Jachmin Pinedo met de prijs van beste zakenidee.
Punda Vibes heeft dit jaar de Social Innovation Award gewonnen. De wekelijkse koopavonden vallen goed in de smaak bij het winkelpubliek dat de binnenstad op de donderdagavonden bezoekt en werd daarvoor beloond.
De jaarlijkse awardshow wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO). Demissionair minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van MEO benadrukte tijdens de avond het belang van de prijs, zodat innovatieve Curaçaose ondernemers een zetje in de rug krijgen bij het opstarten van een bedrijf. Ook helpt de prijs volgens hem bedrijven om in het buitenland een voet tussen de deur te krijgen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.