Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De jaarlijkse Piscadera Race voor jachten in de cruising- en racing-klasse werd afgelopen zondag onder wisselvallige weersomstandigheden gezeild.

keetje
De race was in twee trajecten verdeeld waarbij de tijden van beide trajecten bij elkaar werden geteld voor de uitslag. Het eerste traject werd gestart in het Spaanse Water en na de zogenaamde zeeboei met het booreiland gerond te hebben bij Boca St. Michiel werd er gefinisht in de Piscaderabaai. In dit traject koos een gedeelte van het veld ervoor om ver op zee te blijven in de hoop daar meer wind te krijgen. Het bleek echter dat de zeilers die onder de kust bleven de goede keuze hadden gemaakt en de andere jachten daarmee op grote afstand achter zich lieten.
Na een gezellige lunch, die was georganiseerd door de Curaçao Yachting Association (CYA) en mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van Royal Marina Services, kon er begonnen worden aan het tweede traject. Aanvankelijk begon de race met een goede wind, maar al snel zakte de wind in en kregen de zeilers met winddraaiingen van wel 180 graden te maken. Op het water waren voor de zeilers goed de donkere wolken te zien die zich boven het eiland samenpakten. Met hier en daar een verkoelende bui en op sommige stukken totaal geen wind wisten de meeste zeilers toch zonder motor tegen het einde van de dag de finish te halen.
In de cruising-klasse wist de Melody als enige zonder motor te finishen en daarmee de eerste plaats te veroveren. In de racing-klasse veroverde de J24 Keetje de eerste plaats door beide trajecten zeer constant te varen. De tweede plaats werd behaald door de Dash die een beetje pech had doordat deze bijna 25 minuten in een windstilte terecht was gekomen. De Merlin wist ondanks een slecht resultaat in het eerste traject toch nog een derde plaats te behalen door in het laatste traject als eerste te finishen. Ondanks het wisselvallige weer keken alle zeilers en de CYA terug op een geslaagd evenement. De volgende race die georganiseerd wordt voor jachten is de Eindejaarsrace op 18 december. Voor informatie kan gemaild worden naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).