In aanwezigheid van de ministers Jose Jardim van Financiën en Suzy Camelia Römer (PNP) van VVRP vond gisteren de groundbreaking voor vijf nieuwe windmolens plaats op de vlakte van Hato bij Tera Kòrá. terakora De vijf windturbines van het merk Vestas worden geïnstalleerd door NuCuraçao Windparken II, een consortium van NuCapital en het Belgische Aspiravi, die ook tekenden voor de windmolens op Playa Kanoa en de vijf al bestaande turbines op Tera Kòrá. De nieuwe windmolens, die worden gebouwd ten bate van Aqualectra, zijn goed voor 16,5 MW extra, waardoor Curaçao wereldwijd procentueel vooroploopt wat betreft groene energie. Vlnr: Darick Jonis (Aqualectra), Rik van de Walle (Aspiravi), minister Jardim, Henk Hutting (NuCapital), minister Camelia Römer, Roy Kolader (NuCapital). 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.