Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De geruchten over een veiling van bordeel Campo Alegre zorgen ervoor dat potentiële kopers hun beslissing uitstellen. Dat zegt Marlon Regales van exploitant Rectour.

blachiberde

Gisteren zei minister van Justitie Nelson Navarro in de Vigilante dat een notaris bijna klaar is met het opstellen van de condities waaronder de openbare verkoop van het bordeel moet plaatsvinden. ,,De minister roept al twee jaar dat er een veiling komt”, reageert Regales. ,,Maar daar is geen reden meer voor. We hebben de schuld aan het Openbaar Ministerie deels afbetaald en voor het restant een regeling getroffen. We moeten elke maand ongeveer 50.000 gulden betalen. Dat willen we ook, maar het is onduidelijk hoe en aan wie.”
In oktober 2014 legde het Openbaar Ministerie (OM) beslag op het bordeel. Campo Alegre is het OM ongeveer 14 miljoen gulden schuldig. Dat geld verdienden voormalig eigenaar Giovanni van Ierland, die in 2009 om het leven kwam, en zijn partners aan drugssmokkel en het witwassen van geld.
Norman Serphos, woordvoerder van het OM, kan nog niets zeggen over een eventuele veiling en de hoogte van het bedrag waarop wordt ingezet. De opbrengst van een openbare verkoop wordt in het criminaliteitsbestrijdingsfonds gestort. Volgens Regales zijn ‘vier grote groepen uit verschillende landen’ geïnteresseerd om Campo Alegre te kopen. Zij zijn zich aan het oriënteren op het eiland en vangen de berichten over een mogelijke veiling op. ,,Dan krijgen ze waarschijnlijk een betere prijs. Dus stellen ze hun beslissing om te kopen uit.”
Rectour ziet liever dat het bordeel verkocht wordt aan een koper die van tevoren gescreend is. ,,In de wereld van prostitutie en casino’s is veel criminaliteit. De groepen die nu interesse hebben, werken legaal. Je kunt Campo Alegre niet zomaar aan iemand verkopen. Er gelden allerlei regels en verdragen waar we ons aan moeten houden en iemand moet iets weten van de cultuur van het eiland en van de Colombiaanse en Dominicaanse vrouwen.”
In 2015 had de zaak het moeilijk door problemen met de vergunningen, waardoor er een tekort aan dames ontstond. Ook was er concurrentie van illegale Venezolaanse prostituees op straat. Maar sinds september vorig jaar gaat het weer goed. ,,De klanten komen terug en met de leveranciers hebben we betalingsregelingen getroffen. De voorlichtingscampagnes waarin we waarschuwen voor de gevaren van het bezoek aan illegale prostituees hebben effect.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).