Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In verband met Earth Day op 22 april organiseerde Curaçao Clean Up in nauwe samenwerking met Sea Turtle Conservation Curaçao afgelopen zaterdag een grootscheepse Clean Up op Klein Curaçao.

cleunupboot

Het eiland werd aan de noordkust van oost naar west zo veel mogelijk vrijgemaakt van plastic aandrijfvuil van omringende (ei)landen, dat continu aangevoerd wordt door de zee.
Gekozen werd voor Klein Curaçao omdat in mei het nieuwe nestseizoen voor de schildpadden weer begint en het succes daarvan direct verbonden is aan een schoon strand.
Aan de schoonmaakactie namen 96 vrijwilligers deel, die met behulp van de Mermaid naar Klein Curaçao werden vervoerd. De barge White Tip met kapitein Walle nam al het verzamelde vuil in een container mee aan boord.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.