Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Wie ben ik nou helemaal?”, reageert Gregory Elias tegen de Amerikaanse krant Miami Herald, over zijn telefoontje met de manager van The Rolling Stones.

 

elias Elias verwachtte niet teruggebeld te worden, maar 24 uur later was het concert in Cuba een feit.
De Amerikaanse krant blikt met ‘de rijke bedrijfsjurist van Curaçao’ terug op het historische concert van een van de meest legendarische rockbands in het nog altijd communistische Havana. ,,Na een lange pauze zei manager Jayne Smyth dat het een uniek voorstel was”, aldus Elias tegenover de krant. Dit gesprek vond op 13 november plaats, een dag later kon Elias aan de gang om alles te regelen.
,,Wanneer de boys, zo noemt mevrouw Smyth ze, op tournee gaan, willen ze het beste van het beste en beter dan wat dan ook. Het productieteam moest bedenken hoe ze dit voor elkaar gingen krijgen.” Alles moest ingevlogen worden in het land dat economisch gezien amper kan voorzien in basisbehoeften, zo schrijft de Miami Herald. Het Rolling Stones Magazine zou volgens de krant gesproken hebben van zeven miljoen dollar aan kosten om het concert te regelen, Elias wil tegenover de krant niet over bedragen praten. ,,Stel me geen onfatsoenlijke vragen alsjeblieft”, luidde zijn reactie.
Elias geeft aan dat hij geen enkel economisch of politiek belang heeft gehad bij het gratis concert. Hij wilde iets leuks doen voor de Cubaanse bevolking, zo zegt hij in het interview. ,,Als we het met Westerse ogen bekijken, missen de Cubanen veel. Ik dacht dat het goed zou zijn om ze te benaderen met muziek. Muziek creëert liefde en begrip.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.