Van een onzer verslaggevers 
Willemstad - Het marineschip Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft deze week ruim 400 kilo marihuana onderschept in de Caribische Zee.

marine2

Aan de actie werkten ook leden van de Amerikaanse kustwacht en Belgische vliegers mee vanaf het luchtverdedigings- en commandofregat.
Dat meldt Maartje van der Maas, communicatieadviseur van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied die gevestigd is op de marinebasis Parera te Curaçao. ,,Toen de De Zeven Provinciën tijdens een patrouille vlak voor zonsopkomst in de buurt kwam van een vissersboot, sloeg deze op vlucht.”
Het persbericht vermeldt niet waar ‘in de Caribische Zee’ dit gebeurde. ,,De driekoppige bemanning gooide in paniek pakketten overboord. Het marineschip zette de achtervolging in. Tegelijkertijd ging de Belgische boordhelikopter de lucht in. Die hield de omgeving in de gaten. Het trio werd aangehouden.”
Overigens werd niet alles teruggevonden. Er werd 400 kilo marihuana uit het water gehaald. ,,Maar door de achtervolging werden niet alle pakketten teruggevonden,” vermeldt de persvoorlichter verder. ,,De vissersboot werd doorzocht door het Amerikaanse kustwachtteam dat speciaal hiervoor meevaart. De verdachten en de drugs zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.