Cicely van der Dijs, die beschuldigd wordt van valsheid in geschrifte, witwassen en het bezit van zogenaamde jammers, hoorde gisteren 18 maanden celstraf tegen zich eisen, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Ook eist het Openbaar Ministerie een proeftijd van drie jaar. Volgens officier van justitie Gert Rip heeft Van der Dijs haar bankrekening in Amerika bij Citibank beschikbaar gesteld en is zij daar zelf ook beter van geworden. Er zouden twee betalingen door het bedrijf BetPlus van Corallo zijn gedaan, van 140.000 en 73.422 dollar. ,,Waarom is deze Citibankrekening in de VS niet bekend bij de Belastingdienst?”, vroeg rechter Irma Lips, waarop geen antwoord volgde. Ook wilde zij weten waarom deze privérekening wordt gebruikt voor zakelijke transacties.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.