Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Circa 80 werknemers van vuilophaaldienst Selikor hebben gisteren gestaakt en daarbij de toegang tot Landfill Malpais geblokkeerd. Dat heeft voorzitter Frensley Sillé van de vakbond BTG tegenover deze krant verklaard. De bond koos ervoor om bij Malpais de toegang te blokkeren omdat de directie van Selikor de vuilophaaltrucks daarnaartoe had gestuurd. Door de blokkade konden de wagens niet uitrijden.
Leden van de BTG zijn in afwachting van een brief van de Raad van Commissarissen, waarin de benoeming van drie voormannen bij de overheids-nv wordt teruggedraaid. Die brief is hen afgelopen maandag toegezegd door minister Siegfried Victorina van Gezondheid Milieu en Natuur. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat de werving van de drie externe voormannen niet conform de geldende procedures is verlopen.
Zo kregen Selikor-werkers in de sollicitatieprocedure vragen te beantwoorden die de externe kandidaten niet hadden gekregen, aldus Sillé. Ook zijn de leden in afwachting van een brief van de directie waarin staat dat de aanstelling van een Nederlands hoofd bij de garage niet rond is. Zolang de bond deze twee brieven niet krijgt als bewijs dat de wensen van de BTG zijn ingewilligd, gaan de acties door, zo liet voorzitter Sillé weten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.