Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is, weer, verboden om auto’s te verkopen langs de kant van de weg. Dat zegt politiewoordvoer Imro Zwerwer. Een auto te koop zetten langs de openbare weg wordt niet langer gedoogd door de politie.
,,Eigenlijk mocht het nooit. Het is tegen de wet”, legt Zwerwer uit. Maar juist daar wringt de schoen. Na de staatskundige hervormingen in 2010 kwam de Landsverordening bevordering openbare orde bescherming gemeenschap terecht op de negatieve lijst. ,,Dus er was geen juridisch kader om ertegen op te treden”, stelt de politiewoordvoerder. Hetzelfde probleem was er met illegale vuilstort, waar niet tegen kon worden opgetreden.
Met het aannemen van de nieuwe Landsverordening openbare orde onlangs in de Staten is dit juridisch kader er weer en dus kan er weer worden opgetreden tegen vervuiling van de natuur en van de openbare weg. Ook tegen de verkoop van auto’s langs de weg zal worden opgetreden.
,,De autoverkoop moet op eigen terrein geschieden. De politie heeft verschillende opties bij het constateren van illegale verkoop langs de weg: de eigenaar een waarschuwing geven om het voertuig binnen twee keer 24 uur weg te halen, de opdracht geven om de auto onmiddellijk te verwijderen, een boete uitschrijven of, in het ergste geval, de auto weg laten slepen”, doet Zwerwer de gang van zaken uit de doeken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.